Een dagje uit in Oostende: wat zijn de hotspots?

EEN DAGJE UIT IN OOSTENDE: HOTSPOTS

Een dagje uitwaaien aan ’t zèètje in Oostende? Excellent idee, want Oostende heeft heel wat mogelijkheden voor een gezellig dagje aan de kust. Bezoek tijdens je daguitstap in Oostende de verschillende musea en cultuurhuizen, ga de unieke fiets- en wandelroutes af en geniet van gastronomische verwennerij aan zee!

Mix & match je daguitstap in Oostende

Kom je met de trein naar Oostende? Dan springt de Mercator direct in het oog van zodra je het station buiten wandelt. De driemaster is dan ook één van de pronkstukken die je gewoonweg moét gespot hebben tijdens je uitje naar de stad. Op een steenworp van het station vind je het Museumschip Amandine. Hier ontdek je hoe het ruige leven eraan toe ging aan boord van een IJslandvaarder!

Ben je een fashionfanaat? Ook jij kiest enthousiast voor een dagje uit in Oostende. Winkelen met zicht op zee, yes please! Combineer de grote ketens met een bezoekje aan exclusieve boetiekjes. De winkelstraten zijn autovrij en bovendien zijn de meeste winkels gewoon open op zondag. Een extra troef om te komen shoppen in O-town.

Cultuurliefhebbers ontmoeten elkaar dan weer in het Mu.ZEE, Kunstmuseum aan zee. Bewonder uitzonderlijke kunstcollecties van uitsluitend Belgische kunstenaars die Oostende koester(d)en om er te wonen en te werken. Vervolledig je daguitstap in Oostende met een wandeling langs de streetart in de stad, het onroerend erfgoed of – niet te vergeten – flaneer lekker romantisch op het strand.

Uitstapjes in Oostende: oldies but goldies

Last but not least mogen we ook onze goede oude klassiekers zeker niet vergeten: smullen van een goeie crème op de dijk en een ritje maken met de gocart zijn een must voor wie een uitstapje naar Oostende plant. Je dag aan ‘t zèètje afsluiten doe je in één van de gezellige restaurantjes die Oostende rijk is. Cheers!

dagje uit cadeau