Uit in Leuven: authentieke charme

UIT IN LEUVEN: AUTHENTIEKE CHARME

Wat dacht je van een charmant dagje uit in Leuven? In deze levendige stad vind je kunst in diverse musea, maar ook in openlucht is er heel wat moois te ontdekken. Duik in het eeuwenoude culturele erfgoed van de stad en bezoek de diverse historische gebouwen. Of kies een gezellig plekje uit in het zonnetje, om er te genieten van een frisse pint. Leuven is namelijk de enige echte hoofdstad van het vloeibare goud!

Cultuur tijdens je daguitstap in Leuven

Wie kiest voor een dagje uit in Leuven, heeft uiteraard een enorm aanbod aan bezienswaardigheden. Liefhebbers van de historische stad kunnen genieten van knappe staaltjes architectuur, zoals het indrukwekkende laatgotische stadhuis. Daarnaast barst Leuven van het cultureel erfgoed. Zo is de oudste kerk van de stad, de Sint-Pieterskerk, opgenomen in de UNESCO Werelderfgoedlijst. Een ander icoon dat je moet gezien hebben, is ongetwijfeld de Sint-Michielskerk. Onder meer door de unieke architectuur wordt de kerk één van de 7 wonderen van Leuven genoemd!

Nu we het toch over iconen hebben, neem tijdens je uitje in Leuven zeker ook een kijkje in het Groot Begijnhof. Vroeger woonden hier ongehuwde gelovige vrouwen, maar nu is het een residentie voor studenten. Leuven is dan ook een waar studentenparadijs! Wist je dat de Leuvense universiteit de oudste is van de Lage Landen? De Universiteitshal is daarom beslist het bezoeken waard. Het is namelijk het kloppend hart van de universiteit!

Genieten van een dagje uit in Leuven

Leuven staat ook bekend voor haar levendige ambiance. Wil je bier degusteren in zijn puurste vorm? Spring dan zeker binnen in de brouwerij van Stella Artois of in het iets minder bekende Domus Brauhaus. Eerder zin om een dagje uit in Leuven te combineren met ontspanning tussen het groen? Geniet volop van je prachtige wandeling in de Kruidtuin, de oudste botanische tuin van België!

dagje uit cadeau