STAM Gent: een frisse kijk op de stad

FRISSE KIJK OP DE STAD IN HET STAM GENT

Het STAM is het stadsmuseum van Gent waarin je het verhaal van de stad ontdekt. Het hedendaagse, hippe Gent getuigt immers van een rijke en eeuwenoude geschiedenis. Het STAM weet zowel rasechte Gentenaars als nieuwsgierige toeristen te boeien. Hier leer je wat Gent tot Gent maakt. Bezoek het STAM in Gent op de Bijlokesite, vlakbij het centrum, en ontdek de geheimen van de Arteveldestad!

Het stadsmuseum van Gent bezoeken

Het STAM toont Gent in al haar aspecten via een vast en chronologisch parcours. Je bekijkt er objecten, video’s en beelden, die de ontwikkeling en groei van de stad illustreren. Het STAM heeft als museum tal van unieke stukken en blikvangers in haar collectie. Denk aan panorama’s van de middeleeuwse stad, glasramen en wapenschilden. Maar ook het heden en de toekomst komen hier uitgebreid aan bod. Heel wat foto’s, maquettes van gekende gebouwen en andere collectiestukken tonen dat het verhaal van Gent nog lang niet is uitverteld. Voor de permanente tentoonstelling ‘Het verhaal van Gent’ ontwikkelde het STAM Gent zelfs een speciaal doe-boekje voor kinderen vanaf 7 jaar!

Er worden ook regelmatig tijdelijke tentoonstellingen georganiseerd rond het thema ‘stedelijkheid’. Van misdaad in de stad tot het ingenieus ondergrondse netwerk van kabels en tunnels … Het STAM toont echt elk aspect van Gent.

STAM: museum en ontmoetingsplaats

In het stadsmuseum van Gent zijn regelmatig ateliers en workshops waarin zowel kinderen als ouderen hun creativiteit de vrije loop kunnen laten. Daarnaast worden er veel interessante lezingen en gesprekken georganiseerd, die inspelen op de tijdelijke expo’s.

Het volledige museum doorkruist? Na al die indrukken kan je best even uitblazen in het STAMcafé, met prachtig zicht op de Bijlokesite. Neem snel deel aan één van onze ticketveilingen om het STAM in Gent zelf te beleven! 

dagje uit cadeau