Knappe kunst ontdekken in de musea in Mechelen

KNAPPE KUNST ONTDEKKEN IN DE MUSEA IN MECHELEN

Historische gebouwen en smalle straatjes in Mechelen leiden je naar de charmante musea van de stad. Jij hoeft alleen nog maar zelf te kiezen naar welk museum in Mechelen je wilt gaan. Je kan er natuurlijk ook altijd enkele combineren. Stip alvast een dag (of twee) aan in je agenda, want het aanbod is er eentje om U tegen te zeggen!

Het rijke aanbod musea in Mechelen

Loop je soms met je hoofd in de wolken? Laat je dan verleiden door de indrukwekkende hoogte van de Sint-Romboutstoren en klim helemaal tot boven. Vanop de top van het belfort hoor, zie en voel je de rijke geschiedenis van de stad. Sta je toch liever met je voetjes veilig op de grond? Ga dan zeker eens kijken in het museum Hof van Busleyden, een prachtig renaissance stadspaleis, dat wacht om door jou ontdekt te worden.

Ook liefhebbers van allerhande ambachten kunnen in Mechelen hun ogen en nieuwsgierigheid de kost geven. Zo kan je in Mechelen het Horlogeriemuseum bezoeken. Hier bewonder je unieke torenuurwerken, briljante zonnewijzers en mysterieuze klokken. Ga zeker ook een beetje verder de stad in, naar de Torenuurwerkmakerij Michiels! Traditionele spelletjes vind je dan weer in het Speelgoedmuseum, een echte aanrader om te bezoeken met de kids!

Welk museum in Mechelen kies jij?

Of je nu kiest voor historische klassiekers of moderne eye catchers, alle musea in Mechelen hebben een eigen charme. Een museumbezoek is dan ook de perfecte activiteit tijdens een uitje naar de gezellige stad. Neem snel een kijkje tussen het aanbod van vakantieveilingen.be, pik de leukste eruit en wie weet geniet je van een fikse korting op je volgende museumbezoek!

dagje uit cadeau