Prachtige staaltjes kunst in de museums van Luik

PRACHTIGE STAALTJES KUNST IN DE MUSEUMS VAN LUIK

Naast gezellig rondkuieren in de winkelstraten, inclusief gastronomische verwennerij, kan je in Luik ook cultureel genieten en je ogen de kost geven tijdens een bezoek aan één van de vele musea. Luik bezit een enorme collectie kunstwerken, dit zowel van bekende als minder bekende artiesten. Van historische meesters tot moderne kunstenaars, ontdek hier welke pareltjes de stad voor jou in petto heeft en bied mee op jouw favoriete museum in Luik!

Musea in Luik: over vroeger en nu

Aan musea in Luik geen gebrek! Ben je een liefhebber van moderne kunst? Dan maak je je eerste stop zonder twijfel bij La Boverie. Dit museum voor schone kunsten host er tijdelijke tentoonstellingen die telkens opnieuw voor een unieke belevenis zorgen. La Châtaignerie of het CWAC – Centre Wallon D’Art Contemporain, is een tweede must do tijdens een dagje uit in Luik. Het CWAC zet niet alleen jonge kunstenaars in de kijker, het is ook een artistieke ontmoetingsplaats voor jong en oud.

Ook voor wie liever een culturele duik neemt in het verleden, vindt in Luik wel een museum naar wens. Op het Archéoforum bijvoorbeeld maak je kennis met de archeologische site van de stad. Vroeger stond op die plaats namelijk een kathedraal. Of breng een bezoekje aan het Préhistomuseum, een groen labyrint dat je meeneemt doorheen 8 miljoen jaar menselijke evolutie.

Variërend aanbod Luikse musea

Van het muziekmuseum Grétry tot het Mulum (Musée du Luminaire), Luik barst van de boeiende musea. Ga dus snel op ontdekking tussen de collecties op vakantieveilingen.be. Plaats een bod en wie weet laat je je binnenkort betoveren door unieke pronkstukken in Luik!

dagje uit cadeau