Het verhaal van het Design Museum Gent

HET VERHAAL VAN HET DESIGN MUSEUM GENT

In het Design Museum Gent ontdek je de impact van design op het dagelijkse leven, van de 15e eeuw tot nu. Design zit echt overal. Het Design Museum toont dat de meubels en objecten zich niet beperken tot esthetiek en functionaliteit, maar een weerspiegeling zijn van de tijdsgeest. Denk maar aan de visie op ecologie of de technologische mogelijkheden en evoluties. Wanneer je in Gent bent, is het Design Museum bezoeken dus een echte aanrader!

Design Museum vol unieke objecten

De permanente collectie van het Design Museum Gent focust zich vooral op wonen. Je bewondert er heel wat meubels, huishoudelijke apparaten, interieurtextiel, … van alle tijden. Die verzameling bestaat vooral uit Belgisch design, maar ook uit stukken van buitenlandse designers die een grote impact hebben op de Belgische cultuur. Het Design Museum Gent heeft van alles in huis: van stijlvolle stoelen van Maarten van Severen tot een speciaal koffiepotje uit de jaren 70. De permanente collectie wordt regelmatig aangevuld met tijdelijke expo’s die design op een heel eigen en aparte manier benaderen.

Het Design Museum Gent is bovendien een echte ontmoetingsplaats voor iedereen die houdt van design, zowel als maker of als liefhebber. Er zijn diverse interactieve rondleidingen, regelmatig worden interessante lezingen georganiseerd en af en toe staat er een toffe workshop op het programma. Voor de kids ontwikkelde het Design Museum Gent zelfs een heus museumspel! Leuke Playmobilfiguurtjes laten kinderen de designcollectie al spelend ontdekken.

Gent en het Design Museum bezoeken

Het Design Museum ligt pal in het centrum van Gent. Je kan je bezoek dus perfect combineren met wat de Gentse binnenstad nog zoal te bieden heeft. Geniet van de zon op een terrasje, verdwaal in de kleine straatjes of ga gezellig shoppen. Of waarom niet op zoek gaan naar een vintagewinkeltje, zodat je meteen zo’n eventuele klassieker, gezien in het Design Museum zelf op de kop kan tikken!

dagje uit cadeau