Magnifieke musea in Leuven

MAGNIFIEKE MUSEA IN LEUVEN

Leuven is een stad boordevol kunst en cultuur. Het barst er van interessante musea die schreeuwen om door jou bezocht te worden. Van oude en klassieke kunst tot moderne en hedendaagse werken, er is keuze in overvloed. Bekijk snel het volledige aanbod Leuvense musea op vakantieveilingen.be en bied mee op jouw favoriet!

Musea in Leuven: van oude meesters tot hedendaags talent

Val je voor een mix van oude en nieuwe kunst? Dan is M - Museum Leuven vast en zeker iets voor jou. Het museum toont werken van zowel oude meesters als hedendaagse kunstenaars. Het is dé ideale ontmoetingsplaats voor jonge en minder jonge kunstliefhebbers van over de hele wereld. 

Nog zo’n museumtopper met een toffe wisselwerking tussen oude en hedendaagse kunst is het Dialoogmuseum PARCUM. Hier wordt meer specifiek ingezet op actuele thema’s of religieus erfgoed van mensen met verschillende achtergronden en levensbeschouwingen.

Ben je eerder op zoek naar een minder klassiek museum in Leuven? Ook jij vindt er zeker en vast jouw ding! Ga bijvoorbeeld op ontdekkingstocht door de geschiedenis van de scoutsbewegingen in het Scouts & Gidsenmuseum. Of spring eens binnen in Histaruz, een charmant museum dat je ongestoord laat snuisteren in het historisch archief van het UZ Leuven.

Welk museum in Leuven kies jij?

In Leuven is er werkelijk van alles te vinden: Van UNESCO werelderfgoed tot zoölogische collecties. Heb je zin gekregen om tijdens je daguitstap een museum te bezoeken? Neem dan zeker een kijkje op vakantieveilingen.be. Kies jouw lievelingsmuseum en bied mee! Wie weet ga jij binnenkort aan een voordelig prijsje op tijdreis in Leuven!

dagje uit cadeau