Meesterlijke museums in Hasselt

MEESTERLIJKE MUSEUMS IN HASSELT

Musea in Hasselt: dat is cultuur opsnuiven van wereldklasse. Zodra je de levendige stad binnenwandelt, voel je de historische verhalen al in de lucht hangen. Maar ook wie liever moderne kunst bewondert, wordt telkens opnieuw verrast door prikkelende eye catchers die de binnenstad sieren. Dit zijn de musea die je zeker niet mag missen!

Must see musea in Hasselt

Hasselt is de ideale bestemming voor wie zin heeft in kunst. Van musea die je onderdompelen in de geschiedenis van de stad tot musea die je hedendaagse pareltjes laten ontdekken, er is voor elk wat wils.

Zoals je wellicht wel weet, is Hasselt dé modestad bij uitstek. Logisch ook dat het Modemuseum hier zijn vaste stek heeft. Een echte must visit voor elke modeliefhebber! Daarnaast is Hasselt ook de stad van jenever. Alle geheimen van het gedistilleerd drankje ontdek je in het Jenevermuseum: van de pure jeneverbes zelf tot de uiteindelijke smaakbom in je mond!

In en rond de Abdijsite Herkenrode valt er heel wat te beleven. Via een chronologisch parcours duik je in het rijke verleden van de vrouwenabdij. Maar niet alleen op de grond beleef je de geschiedenis van de stad, ook hoog in de toren van de Beiaardtoren leer je van alles bij. Uurwerken, klokken en beiaarden … Het adembenemend uitzicht krijg je er alvast bovenop!

Museumbezoek in Hasselt met kinderen

Voor een uitje met de kids is Het Stadsmus een echte aanrader. Grappige en spannende verhalen op kindermaat nemen je mee langs de mooiste plekjes van de stad. Of spring eens binnen bij Villa Verbeelding en laat je verrassen door tentoonstellingen over prachtige boeken en illustraties! Het aanbod is enorm, aan jou de keuze welk museum in Hasselt je wilt bezoeken!

dagje uit cadeau