Word ook winnaar! Bepaal zelf je prijs en bied gratis mee.

dezotstestudentenjobooit

De zotste studentenjob ooit!

4 studenten ervaren deze zomer alles dat VakantieVeilingen te bieden heeft. Van pretparken en dierentuinen tot citytrips en wellness, deze enthousiastelingen proberen alles uit en delen hun ervaringen hier met jou!

 

Walibi Belgium

Mijn collega, Liévine, staat me al op te wachten op de parking en samen lopen we het park in. De rustige attracties eerst, zeg ik altijd, maar vandaag niet. Onze tactiek: ren zo snel als je kan naar de attracties waar normaal altijd de langste rijen staan. De keuze was dus snel gemaakt. De Weerwolf eerst en het was maar 35 minuten aanschuiven. Al giechelend deden we de achtbaan. Daarna was de Pulsar aan de beurt. Eén van de nieuwste attracties met een vrije val en heel veel water. Bij deze attractie werd me snel iets duidelijk: Nanne en zich voorbereiden voor een dagje Walibi, 0/10. Ik was namelijk mijn poncho vergeten. Gevolg: een kletsnatte broek voor 2 uur. Onze tactiek was al snel niet meer nodig. Het bleek toch niet zo druk te zijn in het park, zo moesten we gemiddeld maar een kwartier bij elke attractie wachten.

 Na de middag, mijn favoriete attractie: Psyké (een achtbaan die ze met hoge snelheid katapulteren en die mij nog altijd ontzettend veel kriebels geeft). Ook de zon begon te schijnen en dat betekende tijd voor een andere waterattractie. Eén van de oudste maar zeker niet een van de minste, de Flash Back. Ook de Radja River mag aan ons bezoek niet ontbreken. Toch stap ik altijd met een beetje tegenzin dat bootje in. Je weet helaas nooit hoe je rit zal verlopen. Maar ik bleef droog en de mensen met poncho waren nat. Onze dag in Walibi wilden we graag afsluiten met de Cobra en de Vampire. Al doe ik toch liever die laatste. Ik heb altijd een misselijk gevoel na de Cobra omdat het zo’n wilde achtbaan is. En ja hoor, ook deze keer was het van dat. 

Het laatste uur van onze dag brachten we door in het subtropisch zwembad Aqualibi. Bij het binnenkomen van het bad weten je ogen niet waar eerst te kijken. Zouden we eerst rustig wat relaxen in het gewone bad of gaan we toch ineens voor wat stevigers, de glijbanen? Kort samengevat hebben we alles uitgeprobeerd in het niet al te drukke Aqualibi. Het was zeker geslaagd! 

We hebben genoten van een leuke dag in het, voor mij toch, leukste attractiepark van België

Bekijk de veiling
 

Thermae Boetfort

Zaventem: industriezones, drukke wegen en oneindig lange files! Nooit had ik verwacht er zo’n oase van rust tegen te komen. Maar het kan dus toch! Thermae Boetfort, gelegen in het groen en op het platteland, is een 400 jaar oud kasteel omgetoverd tot een prachtige wellness.

Bij het binnenkomen van het domein heb je onmiddellijk een gevoel van rust. Mensen lopen rond in badjas en genieten van een dag relaxen. Ook wij werden onmiddellijk zen! Nadat we meer dan 2 uur in de file hadden gestaan, konden we die ontspanning wel gebruiken. De wellness, met een naaktzone en een zone voor mensen in badkledij, heeft zowat alles, van verschillende soorten sauna’s tot zwembaden en een gezellig terras. Van dat laatste hebben we ook zeker en vast genoten, want het was prachtig weer.

Ook het indoor gedeelte heeft iets heel romantisch. De geschiedenis van het kasteel is nog steeds zichtbaar en daar maakt de wellness ook gebruik van. In de vroegere wijnkelder is nu het zwembad gebouwd. Dat was meteen mijn favoriete plek, ideaal ook om op een koude winterdag in te gaan liggen. Op de tweede verdieping vind je een sauna met relaxruimte. Daar genoten we van enkele minuten warmte en een mooi uitzicht op het kasteel.

Verder gingen we nog in het buitenzwembad, stoombad, voetbad en de jacuzzi’s. Uiteindelijk sloten we de dag af met een lekkere cocktail op het terras. We waren weer helemaal klaar om terug in de file te gaan staan. 

Eén ding is zeker: als ik nog eens een dagje wil relaxen, dan kom ik zeker terug. De arrangementen die ze aanbieden en de locatie zijn een topcombinatie.

Bekijk de veiling
 

Bellewaerde

Vlak voor mijn neus staat het kleine schattige aapje van Pippi Langkous, enkele andere apen slingeren boven mijn hoofd in het rond. In de verte hoor ik een groep kinderen gillen op de piratenboot. Het is duidelijk, wij staan vandaag in Bellewaerde: het enige attractiepark in België dat je ook een dierentuin kan noemen.

We rijden de parking van Bellewaerde op. Een grote donkere wolk hangt boven het park, meteen besef ik dat ik weer geen degelijke regenjas bij me heb.

Als eerste op de planning: het dierengedeelte. Gefascineerd loop ik langs het hok van de olifanten, giraffen en de zebra’s. Het hok van de tijgers en leeuwen leek leeg. Maar dankzij een kleine safari konden we ze toch nog spotten. Op het apeneiland slingerden de aapjes rond ons hoofd. Ze waren duidelijk opgewekt want de verzorger was er met eten. Maar al gauw begon het regenen. We konden niet tot 3 tellen en de apen waren allemaal gaan schuilen.

Dat was het begin van 2 uur non-stop regen. Maar dat belette ons niet om er een gezellige dag van de maken. Waterattracties zaten er dan misschien niet in, maar die toren die je de lucht in katapulteert hebben we wel zeker 2 keer gedaan. Nog niet zo lang geleden pakte Bellewaerde ook uit met een nieuwe attractie ‘Dawson Duel’ (je kan het eigenlijk een bobslee op rails noemen). Het is een zeer leuke familieattractie met een afdaling door de mooie natuur. Het gaat niet al te snel, maar de attractie is zeker niet voor mensen met hoogtevrees. Ook de piratenboot die op en neer gaat hebben we uitgetest. Al moet ik jammer genoeg wel zeggen dat ik een beetje ‘zeeziek’ werd.

Het einde van de dag hebben we in het, voor mij, leukste gedeelte van het park doorgebracht. Je vindt er de achtbaan Huracan, 4D cinema, Boomerang en El Volador. De zon was er ook weer bij en we genoten nog een laatste half uur van de dieren in het park. Het is een echt familiepark met attracties voor iedereen. De volgende familie-uitstap is misschien wel naar Bellewaerde.

Bekijk de veiling
 

Bobbejaanland

Met unieke, niet alledaagse attracties is Bobbejaanland één van de meest verrassende attractieparken in België. Het park kan dan ook gemiddeld 2 keer per jaar een bezoek van mij verwachten en vandaag is het weer zover. Het is het 3de attractiepark dat we uittesten deze week en dat beginnen mijn nek en rug wel een beetje te voelen. Maar goed, je hoort me zeker niet klagen over deze fantastische vakantiejob.

Bij het binnengaan van het park merkten we al meteen dat het drukker was dan in de andere attractieparken. Daarom begaven we ons onmiddellijk naar de populaire attractie Mount Mara. Dat is de eerste virtual reality coaster in België. Kort samengevat is het een achtbaan waarin je een VR-bril (virtual reality) opgezet krijgt en waardoor je dus in een geanimeerde echte wereld terecht komt. De rollercoaster begint te rijden en jij staat met je quad in tropische natuur met regenwouden en vulkanen. Je overrijdt bijna apen en je valt bijna onder stenen, maar dan begint de coaster aan zijn afdaling en lijkt het alsof je pijlsnel de vulkaan afkomt. De attractie was een unieke ervaring, die je amper kan beschrijven. Het is altijd grappig om te zien hoe verbaasd mensen zijn na deze rollercoaster (de technologie gaat toch snel hé). Het lijkt me zelfs de moeite waard om daarvoor een uur aan te schuiven.

Daarna was achtbaan de Dizz aan de beurt. De attractie lijkt op het eerste zicht niet zo snel maar omdat het bakje aan de coaster ook nog eens om zijn as draait, geeft het je echt kriebels. Ook de Typhoon mocht aan ons bezoek niet ontbreken. Met een wachttijd van een uur hebben we zo ook ons weekrecord aanschuiven verbroken. Na de Typhoon vonden we het tijd voor wat verfrissing. Omdat we niet van onder tot boven nat wilden zijn, kozen we voor de indoor ‘boomstammetjes’. Fout gekozen dus! Als 2 verzopen waterkiekens kwamen we de attractie uit gestrompeld. Maar wel helemaal verfrist en dat was ons doel. 

Na de middag namen we toch even de tijd om van de natuur in Bobbejaanland te genieten. Aan het meer lagen hangmatten die we even zorgvuldig hebben uitgetest. 5 minuutjes maar en dan hup, er weer tegenaan. Met de Speedy Bob, El Rio, King Kong en de Sledge Hammer eindigden we onze week in stijl. Omdat we het al heel de dag zo warm hadden, trakteerden we onszelf nog op een lekkere blauwe Slush Puppy.

Bekijk de veiling
 

Daguitstap naar Londen

Een daguitstap naar Londen! Nog nooit hadden Liévine en ik zo’n korte citytrip gedaan. En we hadden er voor de volle 100 procent zin in.  We konden niet wachten om in Oxford street te lopen, om gezellige buurten te ontdekken en de hotspots van Londen te bezoeken.

8.00 uur, na nog geen uur geslapen te hebben stopt onze bus op Trafalgar Square in het hartje van Londen. De hele nacht waren we onderweg geweest. Ik was eigenlijk waanzinnig moe en ik had het gevoel dat ook Liévine heel veel moeite had om zich wakker te houden. Gelukkig stond er een leuke dag op het programma. Terwijl Liévine en ik onze make-up deden (jawel in het midden van Trafalgar Square), overlegden we wat we zouden doen.

Daar stonden we dan voor de Big Ben, onze maag gromde en we kwamen op het geweldige idee om wat eten te kopen en het dan op te eten in het gezellige grote Hyde Park. Na de gezellige picknick zetten we onze tour door Londen voort. We wandelden langs Buckingham Palace waar ze net afwisseling van wacht hadden en waar dus ongeveer zo’n 1000 mensen stonden.

We liepen langs Piccadilly Circus, de Lego Store en de M&M store. Het was wel duidelijk dat dit deel van Londen echt het bruisende levende gedeelte was. Overal stonden straatartisten en gekke levende standbeelden. Het moest natuurlijk weer lukken dat ik door 1 van de artisten als Chinese vrijwilliger werd uitgekozen. Daar stond ik dan, in het midden van het plein met zo’n 100 mensen rond mij. Het was de eerste keer dat ik zoiets meemaakte en ooh, wat heb ik daarvan genoten.

In de namiddag kwam onze collega Lothar ons vergezellen. Hij was met zijn familie op vakantie in Londen en vond het maar al te leuk om een paar uur met ons door te brengen. Nadat we gezellig even een bagel hadden gegeten in een bar in King's Cross, dat trouwens echt een leuke buurt is, zetten we onze tour verder richting het perron van Harry Potter. Perron 9 ¾ was bijna niet zichtbaar door de omstaande mensen. Iedereen wilde een foto. Maar helaas hadden wij niet de tijd om meer dan 2 uur aan te schuiven.

Later zijn we nog richting Camden Town gestapt en hebben we de Tower Bridge bezocht. Na 12 uur door te brengen in deze mooie stad was het alweer tijd voor de lange busrit terug. 1 ding is zeker, volgende keer ga ik langer dan een dag. Tenzij je gewoon een dag wil shoppen, dan is deze daguitstap echt wel een aanrader.

Bekijk de veiling
 

Beekse Bergen

Vandaag gingen wij op safari in de Beekse Bergen.

We begonnen de dag al wandelend. Met een fototoestel in de aanslag hebben we olifanten, leeuwen, aapjes en nog veel andere beesten van nabij gespot.

Wanneer we bij de roofvogelshow belanden, vliegen er al snel enkele uilen vlak boven onze hoofden. Enigszins jaloers zien we hoe enkele kleine meisjes uit het publiek gehaald worden om een gier te laten landen op hun arm. Groot is onze vreugde als een vogelsoortgenoot, volgens de presentatrice, bang blijkt te zijn van vrouwen. Lothar springt snel recht uit het publiek na deze oproep die eigenlijk bedoeld was voor stoere papa’s. Niet veel later landt een gier op zijn schouder, Nanne giert op de tribune.

Daarna stappen we in de auto voor de wagentour. Buffels, herten, zebra’s, … ze komen zich één voor één aan ons voertuig showen. Eens terug op de parking, wacht ons de laatste safaritocht. Per boot varen we nog eens het volledige park door. Een vlotte gids deelt tal van coole weetjes met ons en de andere passagiers op het schip.

Kortom: een beestige dag met dierbare herinneringen!

Bekijk de veiling
 

Plopsaland en Plopsaqua

Vandaag trokken we richting Plopsaland De Panne. We besloten om ineens van start te gaan met de nieuwe houten coaster van het park: Heidi The Ride. Die bevindt zich in een gloednieuwe zone. Je waant je echt in Zwitserland wanneer je er rondloopt. De boomstammetjes, de rolschaats-achtbaan en de hoge ROX-flyer, … niets is te zot voor ons.

‘s Middags belonen we onszelf met een lekker bord pasta in het restaurant van Meneer Spaghetti. Dat verteren we met een rustig bezoekje aan het Kampioenencafé, de kinderboerderij en het kabouterbos.  Nadien worden we in het Vikingdorp toch weer door elkaar geschud op een vliegende schotel.

In onze bijpassende t-shirts nemen we plaats op de beste stoelen van het hele Plopsa Theater. Samson en Gert geven het beste van zichzelf in een hilarische show. Tijdens nummers als ‘Alles is op’ en ‘De Samsonrock’ zingen wij duidelijk vaak beter mee dan de meeste kindjes in de zaal.

De meest spectaculaire attractie van het park, Anubis The Ride, pikken we nog snel mee, twee keer zelfs. De Plopsa Parade passeert, Gert himself poseert mee voor onze selfie.

De temperatuur ging al heel de dag richting de dertig graden, dus de frisse duik in Plopsaqua was welgekomen. De Sky Drop was veruit de meest spectaculaire waterglijbaan die we ooit al gezien hadden. Daarnaast zijn ook zeker de wildwaterbaan en de bandenglijbaan absoluut de moeite waard. In de avondzon was ook het buitenbad heerlijk. Aan de sauna hadden we op zo’n warme dag weinig nood.

Het was een topdag, en daar zeggen enkel domme katten ‘neen’ tegen.

Bekijk de veiling
 

Helikoptervlucht

Vandaag gaan we aan 220 km per uur door de lucht klieven want er staat een zotte helikoptervlucht op het menu. We werden vriendelijk onthaald en bij aankomst kregen we een kopje koffie, terwijl we een eerste glimp van het luchtschip konden opvangen.

Nog voor onze koffie leeg is, worden we al opgeroepen om ons klaar te maken voor de vlucht. We maken kennis met de twee vrolijke noorderburen die samen met ons zullen opstijgen. Één van hen blijkt jarig te zijn en de vlucht als cadeau van zijn maat te hebben gekregen. 

Na het instappen duurt het luttele seconden voor de helikopter enkele meters hoog boven de velden vliegt. Op voorhand hadden we de optie ‘stunten’ gekozen. Eens in de lucht bleek dit te gaan om allerlei zotte toeren waardoor we soms 90° gekanteld vlogen of met de neus van de helikopter recht naar de grond gericht.

Om zo lang mogelijk te genieten van onze vlucht hebben we voor 6 minuten extra vliegplezier gekozen. Op voorhand lijkt een vlucht van 12 minuten relatief kort, maar dit is zeker genoeg voor een unieke ervaring.

Eens terug aan de grond konden we terugblikken op een fantastische vlucht. Dankzij de vele foto’s en filmpjes die we namen - we hadden misschien beter wat meer gewoon rondgekeken - en de unieke polaroid die we mee naar huis kregen, kunnen we nog lang nagenieten.

Als kers op de taart gaf de piloot ons een korte persoonlijke uitleg over hoe er met een helikopter wordt gevlogen. Ondanks onze lieve vraag, was zelf even vliegen met de helikopter niet mogelijk. Misschien maar beter, we kunnen beiden amper met een auto overweg.

We zouden bijna vergeten dat alle deelnemers ook met een Segway mochten rijden. Je weet wel, zo’n karretje waar je rechtopstaand met een stuur de twee wielen bedient. Dat lukte ons redelijk goed. Of toch zeker beter dan we kunnen autorijden.

Bekijk de veiling
 

Uitstap naar Brussel

Hoewel we al heel ons leven in België wonen, was het er bij geen één van ons beide al van gekomen om onze hoofdstad eens echt te leren kennen. Als echte toeristen kwamen we woensdagavond aan in Hotel Le Berger. Dit voormalig rendez-vous hotel bevindt zich in de Herderstraat, net buiten de kleine ring van Brussel. Geen digitale toegangskaarten hier voor genummerde kamers, wel mooie blinkende sleutels voor kamers die vrouwennamen hebben. De kamer waarin we sliepen was niet bijzonder groot, maar wel proper en voorzien van een mooie douche. ‘s Ochtends konden we aan tafel schuiven voor een rijkelijk ontbijtbuffet. Na nog een paar laatste indrukken van het suggestieve jaren ‘30 interieur van het hotel, checken we uit. De receptioniste vroeg ons nog snel met fonkelende ogen hoe de nacht geweest was.

Daarna trokken we de stad in. We wandelen langs het Koninklijk Paleis, Manneken Pis en de Grote Markt. Op die laatste locatie was het ambiance ten top, dankzij een mix van  festivalgangers en soldaten die zich aan het voorbereiden waren op Tomorrowland en het Nationaal Defilé de dag nadien. Na een korte lunch vonden we online nog wat informatie over onbekende pareltjes in het centrum van Brussel.

‘s Avonds gingen we lunchen bij Casa Miguel in de buurt van het Jubelpark. In dit Spaans restaurant werd ons een driegangenmenu geserveerd. Met een gevulde maag stapten we in onze auto. Als kers op de taart maakten we nog een korte tussenstop bij het Atomium, met een toffe selfie als resultaat.

Wij hebben erg genoten van ons dagje als toerist in eigen land.

 

Bekijk de veiling
 

Juwelenworkshop Zahia

Vandaag gingen we naar de mooie winkel Zahia voor een workshop ‘Oorringen maken’. Na een verwelkomingsdrankje kregen we uitleg over de verschillende tools en tangetjes die we moesten gebruiken. Tijdens enkele kleine oefeningen werd ons aangeleerd hoe we parels aan gouden staafjes moesten bevestigen. Nadien volgden de instructies over het bevestigen van het oorhaakje.

Tijdens een grondige rondleiding door de winkel werden ons alle mogelijk parels, ringetjes, kettinkjes en veertjes geshowed. Daarna konden we naar hartelust bijeensprokkelen wat we wilden gebruiken voor onze eigen oorringen. Terug aan het werkatelier, vanachter in de winkel, begonnen we met combinaties te maken. De begeleidster van de workshop gaf Lothar gelukkig hier en daar het nodige advies zodat zijn zus zeker tevreden zou zijn met de oorbellen. Dan begon het echte werk. We lieten wel eens onze parels op de grond vallen. En we gebruikten wel eens de kniptang in plaats van de buigtang, waarna we konden herbeginnen. Dankzij de vele tips en tricks van aan het begin van de middag, slaagden we er wonderwel toch in om beiden een mooie set juwelen te creëren.

Nanne was in de wolken met haar eigen oorringen. De zus van Lothar eveneens.

Bekijk de veiling
 

Dolfinarium Harderwijk

Vandaag trokken we naar het Dolfinarium. Onze duik in de onderwaterwereld begonnen we met een demonstratie van de zeehonden. De verzorger duide ons op de verschilpunten met een zeeleeuw. In alle eerlijkheid moeten we zeggen dat we het alweer vergeten zijn. Eén van de twee kan beter wandelen op zijn vinnen.

Daarna zorgen de walrussen voor het spektakel. Als ik mezelf kandidaat stel om op de zogenaamde V.I.P. bank plaats te nemen, weet ik nog niet dat ik enkele minuten later zal worden natgemaakt door de grote beesten. Ook wanneer de walrus aan zijn dagelijkse portie sit-ups begint, gaat de goed gevulde tribune uit zijn dak.

Op het strand zijn we getuige van een indrukwekkend staaltje ‘Fly Board’-werk. Nadien vragen we aan de boarder in kwestie, uitgedost in een piratenoutfit, of we het board ook eens konden uittesten. Helaas blijkt de vijver niet diep genoeg om zo’n initiatie voldoende veilig te laten verlopen voor een leek.

Nadat we ons buikje rond hebben gegeten - er staat meer op de kaart dan enkel vis -, gaan we naar het dolfijnentheater. Daar worden we getrakteerd op een heuse show met aangepast licht en geluid, vele stunts en natuurlijk tal van dolfijnen. Ons Instagramverhaal sloten we af met het bijschrift: Wat een dolfijne dag! En alsof dat nog niet erg genoeg was, durven we dat ook hier te herhalen als samenvatting van de dag.

Bekijk de veiling
 

Yeti Eeklo

Vandaag bracht onze zotste studentenjob ons naar YETI in Eeklo. Op deze locatie ontdekten we drie coole activiteiten: ontsnappen van Prison Island, karting en bowling.

We begonnen met het Prison Island. In kleine groepjes mochten we de verschillende cellen  betreden. In elke gevangeniskamer kon je punten scoren door originele groepsopdrachten uit te voeren. Een combinatie van inzicht, gezond verstand, een basisconditie en een goede samenwerking met je teamgenoten helpen je sterk vooruit om te ontsnappen. Wij slaagden er alvast in om tijdig de deur naar buiten te bereiken.

Daarna zetten we een helm op en nemen we elk plaats in een kart. We raceten tegen elkaar. Na afloop bleek dat Lievine van Vavabid duidelijk een pak sneller was dan Lothar van Vakantieveilingen. Gelukkig kon Lothar al snel revanche nemen tijdens een spelletje bowling. Daarin ontpopte Lothar zich met zijn strike en spare duidelijk tot de kampioen. Lievine haar worpen daarentegen belandden soms eens niet in de goot.

Dit zorgde ervoor dat er op het einde van de dag enkel winnaars waren. Met een grote glimlach op onze gezichten en drie nieuwe toffe ervaringen, verlieten we de eventhal. En daarvoor moesten zelfs we geen opdrachten tot een goed einde brengen.

Bekijk de veiling
 

3D World

Vandaag bezochten we de tentoonstelling 3D World in Oostende. Tientallen fotoshootsets stonden achtereenvolgend opgesteld. Het echte effect van de grote panelen waarin je kan plaatsnemen, zie je pas nadat de foto genomen is.

Op het beeldscherm lijkt het echt alsof je in de bek van een haai zit, een selfie neemt met een olifant of verslonden wordt door een dinosaurus. Op verschillende fotopunten staan fotografen van de organisatie, zo moet er niet steeds iemand van je eigen gezelschap de foto nemen. Bovendien wordt de opname gratis naar je eigen mailbox gestuurd.

Ook de nieuwste technologieën hebben hun plaats op de tentoonstelling. Met een app konden we, Pokémon Go gewijs, poseren met virtuele dieren. Dankzij een groen scherm achter de gocart waarop we plaatsnamen, leek het achteraf alsof we achtervolgd werden door een neushoorn.

Om het bezoek nog een extra meerwaarde te geven, duiken er regelmatig enkele bekende mensen op om de kiekjes op te vrolijken. Dit zorgde voor een redelijk awkward moment met Mister Gay Belgium, die Lothar er van verdacht ook homoseksueel te zijn. Of er een verband was tussen dit misverstand en de aanwezigheid van Carmen van De Kampioenen is onduidelijk. Hoe dan ook ging de kuisvrouw van Boma maar wat graag met ons op de foto.

Het was een namiddag om in te kaderen!

Bekijk de veiling
 

Footloose Musical

Gisterenavond hadden wij de eer om naar de Belgische première van Footloose te gaan kijken. In de inkomhal doen rolschaatsers allerlei spectaculaire stunts. We nemen een coole foto op de rode loper, hoewel de aanwezige paparazzi helaas niet echt in ons geïnteresseerd lijken.

De musical schiet onmiddellijk uit de startblokken. De zeventien acteurs zijn tegelijk de zangers, dansers én muzikanten van de voorstelling. Zeker het feit dat ze al hun muziek zelf live spelen, is zo uniek. Gitaren, saxofoons, dwarsfluiten,... alles passeert de revue. Ook de twee piano’s op de scène worden afwisselend bespeeld door de performers. Het verhaal op zich is zeker niet het sterkste element van de vertoning, maar het houdt de vaart er wel in. Er zit enorm veel beweging en energie in de show. Dit gaat van dansjes tot ropeskipping en echt sportwerk. Toch hoor je op geen enkel moment dat deze fysieke inspanningen enige invloed zouden hebben op de zangprestaties van de musicalsterren. Als je zo’n performance kan brengen, mag je jezelf een echte artiest noemen.

Na de show drinken we nog iets in de bar en slaan we een praatje met Loes ‘Carmen’ Van Den Heuvel. Ook zij is erg onder de indruk van het spektakel. De musical speelt nog enkele weken in het Kursaal van Oostende. Een absolute aanrader!

 

Movie Park Germany

Vandaag werden we verwelkomd in het Movie Park in Duitsland. We zoeken bij aankomst onmiddellijk de nieuwste achtbaan op, helemaal in Star Trek thema. In de ‘Lost Tempel’ worden we honderden meters onder de grond meegenomen. Daar blijken dinosaurussen te leven. Het is van groot belang onze 3D-veiligheidsbrillen niet af te zetten!

We eten snel een pizza, niet voor de eerste keer deze week, en zoeken de Van Helsing coaster op. Net als bij vele andere attracties in het park, wordt ook hier het aanschuiven aangenamer gemaakt door de prachtige decoratie.

Tijdens de stuntshow met auto’s en moto’s halen de chauffeurs allerlei zotte toeren uit. Achteraf verlaten we uitgelaten de tribunes, met heel wat adrenaline in ons lichaam. In de NickZone komen de televisiehelden van de jongste bezoekers tot leven. We zien we heel wat kinderen zich uitleven op de attracties in dit deel van het park.

Daarna gaan we op de Big Fall. Deze opvallende toren trakteert ons op een vrije val. Dankzij de coole Bermuda River vallen ook de liefhebbers van waterattracties hier niet uit de boot.

We kopen nog een klein souvenir, een kaars, in de shop. Wij zijn alvast gebrand op een terugkeer naar het toffe Movie Park!

Bekijk de veiling